مذهبی
پیوند: /کوثربلاگ
“شهادت های سه گانه اذان، در ابتدای آفرینش”
عن سنان بن طریف عن ابی عبدالله الصادق علیه السلام قال قال: انّا اوّل اهل بیت نوّه الله باسمائنا انّه لما خلق الله السماوات والارض امر منادیا فنادی: «اشهد ان لا اله الا الله» ثلاثا؛ «اشهد انّ محمّدا رسول الله» ثلاثا؛ «اشهد انّ علیّا امیرالمؤمنین حقا» ثلاثا.
امالی شیخ صدوق، مجلس 88، حدیث 4
ترجمه فارسی:
امام صادق علیه السلام فرمود: ما نخستین خاندانی هستیم که خداوند نام ما را بلند آوازه کرده. چون خداوند آسمان ها و زمین را آفرید به منادیی فرمان داد که فریاد کند: «اشهد ان لا اله الا الله» سه بار؛ «اشهد انّ محمّدا رسول الله» سه بار؛ «اشهد انّ علیّا امیرالمؤمنین حقا» سه بار.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“انکار غدیر، مایۀ عذاب الهی”
عن جابر بن عبدالله انصاری قال: خطبنا علی بن ابی طالب علیهما السلام فحمد الله و اثنی علیه ثم قال: ایها الناس، ان قدّام منبرکم هذا اربعة رهط من اصحاب محمد صلّی الله علیه و آله: منهم انس بن مالک، والبراء بن عازب، و الاشعث بن قیس الکندی، و خالد بن یزید البجلی ثم اقبل علیه السلام علی انس فقال: یا انس ان کنت سمعت رسول الله صلّی الله علیه و آله یقول: «من کنت مولاه فهذا علیّ مولاه» ثم لم تشهد لی الیوم بالولایة فلا أماتک الله حتی یبتلیک ببرص لا تغطیه العمامه، و اما انت یا اشعث فان کنت سمعت رسول الله صلّی الله علیه و آله یقول: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» ثم لم تشهد لی الیوم بالولایة فلا اماتک الله حتی یذهب بکریمتیک، و امّا انت یا خالد بن یزید فان کنت سمعت رسول الله صلّی الله علیه و آله یقول: «من کنت مولاه فهذا علیّ مولاه» ثم لم تشهد لی الیوم بالولایة فلا أماتک الله الّا میتة جاهلیّة و اما انت یا براء بن عازب فان کنت سمعت رسول الله صلّی الله علیه و آله یقول: «من کنت مولاه فهذا علیّ مولاه» ثم لم تشهد لی الیوم بالولایة فلا أماتک الله الا حیث هاجرت منه. قال جابر بن عبدالله الانصاری: والله لقد رأیت انس بن مالک و قد ابتلی ببرص یغطیه بالعمامه فما تسقرة، و لقد رأیت الاشعث بن قیس و قد ذهبت کریمتاه و هو یقول: الحمدلله الذی جعل دعاء امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیهما السلام علیّ بالعمی فی الدنیا و لم یدع علیّ بالعذاب فی الآخرة فاُعذّب، و اما خالد بن یزید فانه مات فاراد اهله ان یدفنوه و حفر له فی منزله فدفن فسمعت بذلک کندة فجاءت بالخیل و الابل فعقرتها علی با منزله فمات میتة جاهلیة و اما البراء بن عازب فانه ولّاه معاویة الیمن فمات بها و منها کان هاجر.
الخصال شیخ صدوق، باب الاربعة، حدیث 44
ترجمه فارسی:
جابر بن عبدالله انصاری گوید:امیرالمؤمنین علیه السلام برای ما خطبه خواند و خدا را ستود و بر او ثنا خواند، سپس فرمود: ای مردم در مقابل همین منبر، چهار کس از اصحاب پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله حضور دارند: یکی از آنان انس بن مالک است، و دیگری براء بن عازب و دیگری اشعث بن قیس کندی و دیگری خالد بن یزید بجلی. سپس حضرت به انس رو کرده فرمود: ای انس، اگر از رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم شنیده ای که می فرمود: «هر که من مولای او بوده ام، این علی مولای اوست». و با وجود این، امروز به ولایت من شهادت ندهی، از خدا می خواهم که تو را نمیراند تا آن که تو را به بیماری پیسی چنان دچار کند که عمامه هم آن را نپوشاند؛ و اما تو ای اشعث اگر از رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم شنیده ای که می فرمود: «هر که من مولای او بوده ام، این علی مولای اوست». و با وجود این، امروز به ولایت من شهادت ندهی، از خدا می خواهم که تو را نمیراند تا هر دو چشمت را کور گرداند؛ و اما تو ای خالد بن یزید اگر از رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم شنیده ای که می فرمود: «هر که من مولای او بوده ام، این علی مولای اوست». و با وجود این، امروز به ولایت من شهادت ندهی، از خدا می خواهم که تو را نمیراند مگر به مرگ جاهلیت و اما تو ای براء بن عازب اگر از رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم شنیده ای که می فرمود: «هر که من مولای او بوده ام، این علی مولای اوست». و با وجود این، امروز به ولایت من شهادت ندهی، از خدا می خواهم که تو را نمیراند مگر همان جا که از آن مهاجرت کرده ای.*
جابر بن عبدالله انصاری گوید: به خدا سوگند انس را دیدم که دچار پیسی شده بود، و هر چه می خواست با عمّامه اش آن را بپوشاند، ممکن نمی شد؛ و نیز اشعث بن قیس را دیدم که از هر دو چشم نابینا شده بود، و می گفت: خدا را سپاس که نفرین امیرالمؤمنین علیه السلام را بر من، کوری من در دنیا قرار داد و بر من نفرین عذاب آخرت نکرد که گرفتار عذاب دوزخ شوم. و اما زمانی که خالد بن یزید مرد، خانواده او خواستند او را دفن کنند و در خانه او گوری کندند و همان جا به خاکش سپردند. قبیله کنده (قبیله او) که از مرگ او با خبر شدند، با اسب و شتر آمدند و اسبان و شتران را بر در خانه او پی کردند (تشریفات مرگ جاهلی را انجام دادند) و به این ترتیب او به مرگ جاهلیت مرد. و اما براء بن عازب را معاویه فرماندار یمن کرد و او در یمن مرد، یعنی همان جایی که از آن هجرت کرده بود.
* - یکی از گناهان کبیره تعرّب بعد الهجره است، و این به این معناست که اگر کسی از جایی هجرت کرده است که مشرکان در آن سرزمین زندگی می کنند، بازگشت او به آن سرزمین به معنای برگشتن از دین و ارتداد است.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)، غدیر
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“قبول ولایت آل محمد علیهم السلام، نتیجه عنایت حق تعالی است”
عن ابی ایّوب الانصاری قال قال رسول الله صلّی الله علیه و آله: لما خلق الله عزوجل الجنة خلقها من نور العرش ثم اخذ من ذلک النور فقذفه فاصابنی ثلث النور و اصاب فاطمة ثلث النور و اصاب علیّا و اهل بیته ثلث النور فمن اصابه من ذلک النور اهتدی الا ولایة آل محمّد علیهم السلام و من لم یصبه من ذلک النور ضلّ عن ولایة آل محمّد علیهم السلام.
خصال شیخ صدوق، باب الثلاثه، حدیث 258.
ترجمه فارسی:
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: آن گاه که خدا بهشت را آفرید آن را از نور عرش خلق کرد؛ سپس از آن نور بر گرفت و پرتاب کرد (منتشر کرد). یک سوم آن نور به من رسید و یک سوم آن به فاطمه علیها السلام رسید، و یک سوم آن به علی و اهل بیت او علیهم السلام رسید. پس هر کس که این نور به او برسد به ولایت آل محمد علیهم السلام هدایت می شود و هر کس این نور به او نرسد از مسیر ولایت آل محمد، گمراه می گردد.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“رفتار امت، پس از رحلت پیامبر صلّی الله علیه و آله با قرآن و مسجد و عترت علیهم السلام”
عن جابر قال سمعت رسول الله صلّی الله علیه و آله یقول: یجیء یوم القیامة ثلاثة یشکون الی الله عزّوجل: المصحف، والمسجد، والعترة علیهم السلام. یقول المصحف: یا رب حرّقونی و مزّقونی و یقول المسجد: یا ربّ عطّلونی و ضیّعونی و تقول العترة علیهم السلام: یا رب قتلونا و طردونا و شردونا فأجثو للرّکبتین للخصومة فیقول الله جلّ جلاله لی: انا اولی بذلک.
خصال شیخ صدوق، باب الثلاثة، حدیث 232
ترجمه فارسی:
جابر گوید: شنیدم که رسول خدا صلّی الله علیه و آله می فرمود: روز قیامت سه چیز و کس به عرصه محشر می آیند و شکایت می کنند: قرآن، و مسجد، و عترت علیهم السلام. قرآن چنین می گوید: پروردگارا اینان مرا سوزاندند و پاره پاره کردند؛ و مسجد می گوید: پروردگارا اینان مرا تعطیل کردند و حقّم را ضایع ساختند؛ و عترت علیهم السلام می گویند: پروردگارا اینان ما را کشتند و راندند و آواره کردند. در این هنگام من (در محضر پروردگار) بر روی دو زانو می نشینم تا داد این سه را از دشمنانشان بستانم. خدای جلّ جلاله به من می فرماید: من خود به ستاندن حق این سه سزاوار ترم.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“ائمّه علیهم السلام، تنها معرّف خداوند، و معرّف اهل بهشت و دوزخ”
عن نصر العطار عمّن رفعه باسناده قال قال رسول الله صلّی الله علیه و آله لعلیّ علیه السلام: ثلاث اقسم انّهنّ حقّ: انّک و الاوصیاء من بعدک عرفاء لا یُعرف الله الّا بسبیل معرفتکم، و عرفاء لا یدخل الجنة الّا من عرفکم و عرفتموه، و عرفاء لا یدخل النار الّا من انکرکم و انکرتموه.
خصال شیخ صدوق، باب الثلاثه، حدیث 183
ترجمه فارسی:
رسول اکرم صلّی الله علیه و آله خطاب به امیرالمؤمنین سلام الله علیه فرمود: بر حقّانیت سه چیز سوگند یاد می کنم: این که تو و جانشینان پس از تو به راستی معرّف خدا هستید که خداوند به جز از راه معرفت شما شناخته نمی شود؛ و این که به راستی تو و جانشینان پس از تو، معرّف اهل بهشت هستید چرا که به بهشت وارد نمی شود مگر کسی که شما را (به امامت و ولایت) بشناسد و شما نیز او را (به محبت و اطاعت) بشناسید؛ و این که به راستی تو و جانشینان پس از تو معرّف اهل دوزخ هستید، چرا که به جهنم وارد نمی شود مگر کسی که (امامت و ولایت) شما را انکار کند و شما نیز او را (به اطاعت و محبت) قبول نکرده باشید.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“حرمت های سه گانه الهی”
عن ابی سعید الخدری قال قال رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم: ان لله حرمات ثلاث من حفظهنّ حفظ الله له امر دینه و دنیاه و من لم یحفظهنّ لم یحفظ الله له شیئا: حرمة الاسلام، و حرمتی، و حرمة عترتی.
الخصال شیخ صدوق، باب الثلاثه، حدیث 173
ترجمه فارسی:
ابو سعید خدری گوید: رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: به راستی که حرمت های الهی سه چیز است هر که آن حرمت ها را نگه دارد، خدا نیز کار دین و دنیای او را محفوظ می دارد و هرکه حرمت آن ها را نگه ندارد خدا نیز هیچ حرمتی از او نگه نخواهد داشت: حرمت اسلام، و حرمت من، و حرمت عترت من.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)، غدیر
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“عید غدیر، والاترین و شریف ترین عید مسلمین”
عن المفضل بن عمر قال قلت لابی عبدالله علیه السلام: کم للمسلمین من عید؟ فقال: اربعة اعیاد. قال قلت: قد عرفت العیدین و الجمعة. فقال لی علیه السلام: اعظمها و اشرفها یوم الثامن عشر من ذی الحجّة و هو الیوم الذی اقام فیه رسول الله صلّی الله علیه و آله امیرالمؤمنین علیه السلام و نصبه للناس عَلَماً. قال قلت: ما یجب علینا فی ذلک الیوم؟ قال علیه السلام: یجب علیکم صیامه شکرا لله و حمدا له مع انه اهلٌ ان یُشکر کل ساعة و کذلک امرت الانبیاء اوصیاء ها ان یصوموا الیوم الذی یقام فیه الوصیّ یتّخذونه عیدا و من صامه کان افضل من عمل ستّین سنة.
الخصال شیخ صدوق، باب الاربعة، حدیث 145
ترجمه فارسی:
مفضل بن عمر گوید: به امام صادق علیه السلام عرض کردم: مسلمانان چند عید دارند؟ فرمود: چهار عید. عرض کردم: دو عید (فطر و قربان) و روز جمعه را می شناسم. حضرت فرمود: بزرگترین و شریف ترین عید ها، روز هجدهم از ماه ذی حجه است؛ همان روزی که رسول خدا صلّی الله علیه و آله در آن روز امیرالمؤمنین علیه السلام را به پا داشت و رهبر و رهنمای مردم ساخت. عرض کردم: در آن روز وظیفه ما چیست؟ فرمود: بر شما لازم است که آن روز را به شکرانه و سپاس خداوند، روزه بگیرید، با وجود این که شایسته است خداوند همیشه مورد سپاس قرار گیرد. به همین نحو، همه پیغمبران به جانشینان خود دستور می دادند روزی را که جانشین شان رسما معرفی شده است، روزه بدارند و آن را عید بگیرند و هرکس چنین روزی (غدیر) را روزه بدارد ثوابش از عبادت شصت سال برتر است .
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)، غدیر
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“اطاعت، تنها از معصوم علیه السلام”
عن سُلَیم بن قیس الهلالی قال سمعت امیرالمؤمنین علیّا علیه السلام یقول: احذروا علی دینکم ثلاثة: رجلا قرأ القرآن حتی اذا رأیت علیه بهجته اخترط سیفه علی جاره و رماه بالشرک. فقلت: یا امیرالمؤمنین، ایّهما اولی بالشرک؟ قال علیه السلام: الرّامی. و رجل استخفّته الاحادیث کلّما احدثت احدوثة کذب مدّها بِأَطوَلَ منها و رجلا آتاه الله عزوجل سلطانا فزعم انّ طاعته طاعة الله و معصیته معصیة الله و کذب لانه لا طاعة لمخلوق فی معصیة الخالق لا ینبغی للمخلوق ان یکون حبّه لمعصیة الله فلا طاعة فی معصیته و لا طاعة لمن عصی الله انّما الطاعة لله و لرسوله و لولاة الامر و انّما امر الله عزوجل بطاعة الرسول لانّه معصوم مطهّر لا یأمر بمعصیته و انّما امر بطاعة اولی الامر لانّهم معصومون مطهّرون لا یأمرون بمعصیته.
الخصال شیخ صدوق، باب الثلاثة، حدیث 158
ترجمه فارسی:
سُلَیم بن قیس هلالی گوید: شنیدم امیر المؤمنین علی علیه السلام می فرمود: از سه کس بر دین خودتان بترسید!: فردی که قرآن را فرا گرفته (و به علوم قرآن آشنا شده) است، همین که نشاط و خرّمی قرآن بر چهره اش نشست (موقعیت اجتماعی به دست آورد) بر روی همسایه خود شمشیر می کشد و او را هدف تیر تهمت شرک قرار می دهد.
عرض کردم: یا امیرالمؤمنین! کدام یک به مشرک بودن سزاوار ترند؟ فرمود: آن که تهمت زده است.
و فرد دیگری که بازیچه سخن این و آن گردد و هر کلام دروغین (حدیث جعلی) که ساخته شود او دنباله اش را بیشتر می کشد (به آن شاخ و برگ می دهد).
و فرد دیگری که خدای عزوجل قدرتی به دست او داده باشد و او گمان برد که اطاعت از او، اطاعت از خداست و سرپیچی از فرمان او، سرپیچی از فرمان خداست؛ در صورتی که دروغ می گوید، زیرا در معصیت خدا از هیچ مخلوقی نباید اطاعت کرد، و مخلوق را شایسته نیست که دل به گناه ببندد پس نه در راه معصیت الهی باید از کسی فرمان برد، و نه از فرمان شخص گنه کار باید اطاعت کرد و تنها از خدا و رسول و اولوا الامر باید اطاعت کرد و این که خداوند دستور فرموده است که تنها از پیغمبر اطاعت شود برای این است که پیغمبر پاک و معصوم است و به نافرمانی خدا دستور نمی دهد و این که تنها به اطاعت اولوا الامر امر فرموده، برای این است که آنان نیز معصوم اند و پاک و به گناه امر نمی کنند.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“سرشت ناپاک دشمن اهل بیت علیهم السلام”
عن ابی رافع عن علی علیه السلام قال قال رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم: من لم یحبّ عترتی فهو لاحدی ثلاث: اما منافق و اما لزنیة و امّا امرء حملت به امّه فی غیر طهر.
الخصال شیخ صدوق، باب الثلاثة، حدیث 82
ترجمه فارسی:
پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود: هر کس عترت مرا دوست ندارد، او از یکی از این سه دسته به شمار می رود: یا منافق است؛ و یا حرام زاده؛ و یا کسی است که مادرش در حال ناپاکی به او آبستن شده است.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“حدیث معصوم علیه السلام، حیات بخش دل ها”
عن الفضیل بن یسار قال قال لی ابو جعفر علیه السلام: یا فضیل، انّ حدیثنا یحیی القلوب.
الخصال شیخ صدوق، باب الواحد، حدیث 76
ترجمه فارسی:
فضیل بن یسار گوید: امام صادق علیه السلام فرمود: ای فضیل، حدیث ما به دل ها حیات می بخشد.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“تسلیم محض در برابر آل الله علیهم السلام و حفظ امانت در بیان حدیث”
عن ابی بصیر عن احدهما علیهما السلام فی قول الله عزوجل: «الذین یستمعون القول فیتّبعون احسنه» (زمر 18) قال علیه السلام: هم المسلّمون لآل محمّد صلوات الله علیه و علیهم، اذا سمعوا الحدیث جاؤا به کما سمعوه و لم یزیدوا فیه و لم ینقصوا منه.
المجموعة الحدیثیّه (مختصر بصائر الدرجات)، باب ما جاء فی التسلیم لما جاء عنهم، حدیث 36/246
ترجمه فارسی:
ابی بصیر نقل می کند (از امام باقر یا امام صادق علیهما السلام) درباره این سخن خدا: «کسانی که گفتار را می شنوند و بهترین آن را پیروی می کنند». (زمر 18) حضرت فرمود: آنان کسانی هستند که تسلیم آل محمد علیهم السلام هستند آن گاه که حدیثی می شنوند آن را همان گونه که شنیده اند نقل می کنند و چیزی به آن نمی افزایند و چیزی از آن نمی کاهند.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“تسلیم نسبت به کلام معصوم علیه السلام”
عن سفیان بن السمط قال قلت لابی عبدالله علیه السلام: انّ الرجل یأتینا من قبلکم فیخبرنا عنک بالعظیم من الامر فتضیق لذلک صدورنا حتی نکذّبه فقال ابو عبدالله علیه السلام: الیس عنی یحدثکم؟ قلت بلی. قال علیه السلام: فیقول للیل انّه نهار و للنهار انّه لیل؟ فقلت: لا. قال علیه السلام: فردّوه الینا فانّک اذا کذّبته فانّما تکذّبنا.
المجموعة الحدیثیّه (مختصر بصائر الدرجات)، باب ما جاء فی التسلیم لما جاء عنهم حدیث 33/243
ترجمه فارسی:
سفیان بن سمط گوید: به امام صادق علیه السلام عرض کردم: (گاهی) کسی از جانب شما برای ما حدیث یا سخنی نقل می کند که بر ما سنگین و دشوار است، به گونه ای که سینه هایمان از شنیدن آن به تنگ می آید تا جایی که سخن او را رد می کنیم. حضرت فرمود: آیا از من نقل می کند یا نه؟ عرض کردم: آری. فرمود: آیا (آن سخن این گونه نادرست است که مثلا)به شب می گوید روز و به روز می گوید شب؟ عرض کردم: نه. فرمودند: پس معنی آن را به ما باز گردانید (آن را رد نکنید) که اگر آن را رد کنی، به راستی تنها ما را رد کرده ای.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“اجر و ثواب عالم مدافع اهل بیت علیهم السلام در برابر دشمنان”
قال ابو الحسن الرضا علیه السلام: افضل ما یقدمه العالم من محبینا و موالینا لیوم فقره وفاقته و ذلته و مسکنته ان یغیث فی الدنیا مسکینا من محبینا من ید ناصب عدو لله و لرسوله، یقوم من قبره و الملائکة صفوف من شفیر قبره الی موضع محله من جنان الله، فیحملونه علی اجنحتهم یقولون له: مرحبا طوباک یا دافع الکلاب عن الابرار و یا ایها المتعصّب للائمّة الاخیار.
احتجاج طبرسی، جلد 1، حدیث 17
ترجمه فارسی:
امام رضا علیه السلام می فرماید: برترین توشه ای که شخص عالم دوستدار ما و اهل محبت، برای روز فقر و نیاز و خواری و بی چیزی خود (قیامت) ذخیره می کند آن است که در دنیا فرد ضعیف و ناتوانی از محبّان ما را (از جنبه عقیدتی و دینی) از چنگال فرد ناصبی دشمن خدا و رسول نجات می بخشد. و آن، زمانی است که از قبر خویش بر می خیزد در حالی که فرشتگان در صفوفی بسیار از کنار قبر او تا جایگاه مقام و مرتبه اش در بهشت های خداوند ایستاده اند و او را بر بال های خویش می بَرَند و به او می گویند: خوش آمدی! آفرین بر تو! خوشا به حالت! ای کسی که سگان (دشمنان) را از نیکان دور می کردی و ای کسی که نسبت به ائمه اطهار علیهم السلام تعصب می ورزیدی.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام
“ارج و فضیلت دفاع از اهل بیت علیهم السلام در مقابل مخالفان”
قال ابو عبدالله علیه السلام من کان همّه فی کسر النواصب عن المساکین من شیعتنا الموالین حمیّة لنا اهل بیت یکسرهم عنهم و یکشف عن مخازیهم و یبین عوارهم و یفخم امر محمد و آله صلّی الله علیهم اجمعین جعل الله همة املاک الجنان فی بناء قصوره و دوره یستعمل بکل حرف من حروف حججه علی اعداء الله اکثر من عدد اهل الدنیا املاکا قوة کل واحد یفضل عن حمل السماوات والارضین فکم من بناء و کم من نعمة و کم من قصور لا یعرف قدرها الّا رب العالمین.
احتجاج طبرسی، جلد 1، حدیث 16
ترجمه فارسی:
حضرت صادق علیه السلام فرمودند: هرکس برای دفاع از ما اهل بیت، تمام کوشش و تلاشش، در هم کوفتن دشمنان ما و این باشد که شرّ دشمنان ما را از سر افراد ناتوان از شیعیان دوستدار ما، کوتاه کند و پستی هایشان را آشکار کند و عیب های آنان را برملا سازد و مقام و منزلت والای محمد و آل محمد علیهم السلام را بر مردم هویدا سازد خداوند تعالی نیز تلاش فرشتگان بهشت را در ساختن کاخ ها و قصر های او به کار خواهد گرفت که برای هر حرفی از حروف کلام او علیه دشمنان ما، فرشتگانی بیش از همه اهل دنیا، در کار ساختن آن قصرها هستند که نیروی هر یک از آن ها از بیش از قدرت لازم برای حمل آسمان ها و زمین هاست؛ چه بسیار عمارت و چه بسیار نعمت و چه بسیار قصر که عدد آن را جز پروردگار عالمیان نمی داند.
فهرست موضوعی: فضائل اهل بیت (احادیث)
برچسب ها: فضائل اهل بیت, فضیلت های اهل بیت, احادیث اهل بیت, فضایل اهل بیت, فضائل اهل بیت علیهم السلام